Hoppa till innehåll

EH kaffekort

EH kaffekortFöll till föga idag och köpte ett kaffekort på EH. Tycker inte deras espresso är så god. Både för att bönorna är lite för hårt rostade och att bönblandningen innehåller lite robustabönor. EHs kioskvältare är ju caffè latte och för att få lite kaffesmak kvar så måste kaffeblandningen vara hårt rostad och innehålla robusta. Men som espresso blir det lite för kraftig och kärv.

När jag nu ändå skaffat kaffekortet slinker jag nog in någon gång då och då för en espresso macchiato på vägen till jobbet. För iaf en av barstiorna vet hur man kokar kaffe och skummar mjölk. Mjölkskummningen verkar vara svårast. Mjölken skummas för länge så den blir för het och då smakar den mest välling. Det är ju inte för inte som caffè latte ibland kallas för vuxenvällning.

EHs Kenyan Ivory är inte är rostade lika hårt som espressoblandningen. Jag tycker den funkar rätt så bar i aeropressen på jobbet. Visst, den slår inte de svenska specialrosteriernas singelbönor, men som budgetbönor funkar det bra.

Publicerat iKaffe

2 kommentarer

  1. Ajaj, börjar du tumma på principerna nu brorsan? Ut på det sluttande planet med kioskvältare och budgetbönor. Kan bara sluta illa – med näskaffe i frukostvällingen. 😉

  2. Någon latte blir det nog inte. Det är alldeles för länge sedan jag lämnat kalvstadiet. Näskaffe kan det bli som nödlösning på jobbet då jag glömt att köpa bönor men inte till frukost.

Kommentarer är stängda.