Hoppa till innehåll

Innan bloggen

Poster från min låtsasblogg:

2009-11-15 Riktig blogg

WordPress.org Jaha då har man blitt med blogg!
Den heter ”The Z side”. Den ligger här, alltså under min egen domain.
Jag har funderat ett tag på att göra en bloggliknande förstasida men inte kommit till skott. Helst skulle jag gjöra allt själv men insåg efter lite läsande att var lite väl svårt. Läste lite om WordPress och tyckte den verkade intressant. Sedan vad den ju gratis att använda då det finns en GPL version. Blev inte sämre då mitt webbhotell hade en ”1-klick-verktygslåda” som installerade allt åt mig :).

2009-11-14 Inget särskilt hände igår

Tur eller otursdag?
Tyckte det mesta var en vanlig grå dag i november. Hade inte tur o vann en massa triljoner eller hade otur förlorade nåt eller någon.

2009-11-13 Fredag den 13:e

Tur eller otursdag?
Det får dagen utvisa…

2009-11-12 Tittat på alla filmer nu

DVDerDet är tråktigt o vara sjuk.
Har nu legat i soffan o titta på alla DVD-filmer jag har i hyllan, o del av det som hamnat på hårddisken oxo… Vad göra nu? Kan inte sitta framför datan mer än 30 minuter innan det börjar göra för ont i fotleden.

2009-10-20 Ny design på sidan

Nu uppdaterar jag sidan med en nytt template.
Så nu kommer det vara lite rörigt ett tag. En del sidor har jag ite uppdaterat ännu så någon länk pekar nog på en sida som inte finns. Hoppas ni har överseende med det.

2009-09-30 Ölprovning

Kaggen Ölprovning är trevlig.
Det var mikrovecka Bishops denna vecka. Några svenska mikrobryggerier presenterade en del av sitt sortiment. Det var intressant och lärorikt. Sedan fick man ju prova en hel del olika ölsorter. Lager, bitter, india pale ale och imperial stout för att nämna några. Det är svårt att ta fram den bästa ölen. Men Närkes ”Kaggen” gav störst intryck. Men den ska nog intas i små mängder annars blir det nog för mycket av det goda…
Länkar om mikroöl

2009-09-12 Kaktus

Kaktus i blomI år var jag hemma när kaktusen blommade. Förr om åren har jag varit borta så då har bara den som
vattnade blommorna sett kaktusen i all sin prakt.

2009-09-09 Blomkruketopping

KGs_toppingNya bönor!
Jag beställde 2009-09-08 kl 00:13 och det kom idag! Ska bli kul att testa riktigt fäskrostat kaffe. Fast jag får nog lungna
mig tills imorgon bitti iaf…

2009-09-05 Surströmming

SurströmmingDet bidde surströmming i år med. Missade den fjol och trodde det var överspelat i år oxo. Det var ganska fin kväll så man klarade sig med en långbyxor o fliströja.

2009-09-02 Hipp, Hipp, Hurra!

Mamma fyller år idag!
Sjuttiofem solvarv har det blitt.

2009-08-29 40 + 40 årskalas

Dee SniderHöjdarkalas med tipspromenad, frågesport o disco för 40 åringar.
Klart man måste göra med hårklippning ala Buttericks då…
Tack Robert o Maria

2009-08-23 Nyrostade kaffeböner

Absolut EspressoMan ska ha nyrostade kaffeböner.
Gick tillbaka till min ”gamla” påse 5 Estate efter en påse nyrostat El Borbollón som köptes på plats hos Da Matteo på semestern. Det var inte roligt. Det skakade trist och platt. 5 Estate är vanligtvis mina favoritbönor men du blev det utklassat med hästlängder. Rostningsdatumet på 5 Estate är 6/4 och på El Borbollón 4/8.
Så nu måste jag jaga nyrostat.

2009-08-17 Västkusten

VästkustenVästkusten=Bästkusten!
Just hemkommen från en vecka i Bohuslän. Helt underbart. Sol, inga moln och svag vind. Nästan så man blir religös.

2009-07-21 Helsinge Pils

Helsinge PilsGår det dricka Helsinge Pilsner i Gästrikland?
Det funkade utmärkt. Detta var en äkta pils med mycket humlebeska. Synd bara att den bara går att beställa till bolag i Gävleborgs län. Så det får jag väl göra nästa gång jag åker till Mambo.

2009-06-27 50 Y.O.

50 Y.O.Var på 50-års kalas
50-åringen sjöng hellre än bra. Dotter i bakrunden med band sjöng betydligt bättre!

2009-06-23 Saluhallen i KK

De hade bara öppet i tio månader 🙁
Har handlat på saluhallen nästan en gång i veckan. Man jag har varit ganska ensam där, så det va inte så konstigt att det inte gick runt. Får nu starta bilen för att kunna handla det jag vill ha. De andra butikerna i centrum har inte den kvalitet på kött o chark jag vill ha.

2009-06-07 Studenten

StudentenSjungom studentens lyckliga dar!
Var bjuden på några kompisars studentfest i helgen. Blev en resa till Hultsfred. Bo på samma camping som för 20 år sedan när jag var på festival. Nu något bekvämare, stuga isf tält.

2009-05-30 Bergen

BergenDet regnar i Bergen.
Just hemkommen från Bergen. Vädret var som vanligt. Trodde i min enfald att det fina vårvädret skulle visa sig.
Men inte då…

2009-05-11 10 mm är vidvinkligt!

Röd lada på RudöTestade min nya vidvikel på allvar ikväll.
Uj vad mycket man fick med. Man får passa sig så att inte skuggan av en själv kommer med. Tittar man noga så ser man det på denna bild. Nu har jag iaf fått ett litet vidvinkligare objektiv. Man behöver komma ned till 18-20 för en del landskapsbilder. Så 10-22 blir nog bra!

2009-05-10 Tre Kronor

Tre KronorBriggen Tre Kronor gästade Västerås i helgen.
Tyvärr så hindrade en trasig startmotor dess färd från Västerås. Fast mig gjorde det ju inget. Då hann jag med och plåta dem. Men guidning var för sent för.

2009-05-07 Katt bland hermelinerna

Nikon Coolpix S600Köpte en tryckaknäppkamera idag.
Har tittat runt en del efter en kompaktkamera. Mobilen duger ju inte, kass vitbalansen ger konstiga färger. O optiken är ju inget att hänga i gran. Canonen jag tittat ut fanns inte hemma så jag tittade vad som fanns i Ixus-utbudet. 36mm som vidvinkligast duger inte. Så såg jag en Nikon som hade 28-112 till ett bra pris. Är man en sån märkesbög att inga andra märken duger? Nja, eller kanske nej. Det blev iaf två papp fattigare o kom hem med en Nikon med lite tillbehör. Minneskort ingår ju inte nu förtiden…

2009-05-02 Mygg!

Var ut i skogen en sväng i Mambo.
Vi klev upp halv fem för att gå ut i skogen för att se om det fanns nåt intressant att se eller höra. Det första som vi noterade var att myggen hade vaknat. Lite tidigt på säsongen tyckte vi. Och irriterande när de surrar runt huvet! Vi fick se några järpar o hörde orrspel, tranarop o tjäderuppflog. Riktigt givande i ottan.

2009-04-29 Lurad på konfekten

LaphroaigVar på whiskyprovning igår.
Vertikalprovning av Laphroaig. Lite spännande fast jag har provat de flesta sorterna förut. Fast vem säger nej till en 30-åring? Vi satt där och tittade lystet på glasen medans vi väntade på att provledaren skulle komma. Men han dök inte upp, så provningen avblåstes. Det var bara att gå till baren o trösta sig.

2009-04-26 Kanotslalom

KanotSlalomKanotslalom verkar blött o kallt.
Tittade på Kanotslalom i Strömsholm idag. Det var soligt och fint. Fast jag vet inte om jag ville byta med de som paddlade…

2009-04-25 Konstiga tecken?

Håller på att ändra teckenkodningen.
Byter från UTF-8 till ISO-8859-1. Då kan det det komma lite konstiga tecken.
Ã… Ä Ö Ã¥ ä & ö ska bli Å Ä Ö å ä & ö.

2009-04-23 Enkelbekasin

EnkelbekasinHur svårt kan de va å fånga en pippi?
Försökte ta ett bra kort på en flygande enkelbekasin ikväll. Det var inte så lätt. Endera så var fågeln för långt bort eller så hänge inte autofokusen eller fotografen med…

2009-04-22 Öl e gott!

Bishops ArmsIbland är det skönt att ta en öl efter jobbet…

2009-04-19 Vacker köksklocka!

Västerås domkyrkaHar tänkt att ta denna bild ända sen jag flyttade in.
Idag kom det första tillfället. Ljuset var iaf bra. Beskärningen av träden på gatan i vintras gör att det inte är några kvister som skymmer kyrkan. De är bara några som stör i högra hörnet.

2009-04-12 Blåsippan uti…

Blåsippa
Då var det dags för vårblommorna att titta fram.

2009-04-06 Storfiskaren

FiskljuseSåg en fiskljuse idag som hade fångat två fiskar.
Fiskjusen var lite långt bort o med motljus så blir det inte bättre än så här. Det är bra att vara sjukskriven ibland. Då kan man åka o titta på pippifåglar på en vardag.

2009-04-03 Long Black

Long BlackHar börjat köra kaffet lite ”Aussie style”
Man kan göra sin espresso lite svagare genom att späda ut den med varmt vatten. Häller man i vattnet i espresson så blir det en Café Americano. Häller man i vattnet i koppen innan man gör espresson så blir det en Long Black. Jag kör med lika delar espresso o vatten. Men det funkar med späda ut den mer oxo…

2009-03-30 Små Gröna Jävla Ärtor

Små Gröna Jävla ÄrtorSjukhus verkar ha en förkärlek till gröna ärtor. Efter att varit på in service så har det blivit en förhöjt intag av gröna ärtor. En dag låg de på tallriken både till lunchen o middagen. Vilken tur man inte behöver äta upp!

2009-03-08 Sopor

SoporEn angenäm doft sprider sig i trapphuset…
Ibland vet man vad en av grannarna har ätit till middag. Ush! Vad tänker en del med? Det är ju hemskt jobbigt att ta hissen ned o slänga soppåsen i därför avsed behållare…

2009-03-05 Mat o whiskyprovning

Passar det att äta mat till whisky?
Iofs gör men det i ostasien. Men singel malt o mat? Visst funkar det! Chockolade o feta smakrika ostar funkar alldeles utmärkt. Sedan serverades några intressanta whiskyn oxo. Bla en nästan ofärgad 8 årig Laphroag. Då borde alla andra sorter vara färgjusterade.

2009-02-19 Freddie Wadling

Freddie WadlingHan kan fortfarande! Man varför ska man bli förvånad…
Freddie gjorde en underbar klubbspelning i kväll. Lite sjabbel i början med att hitta rätt sångtext till melodin. Men var gör det när ha sjunger som en gud.

2009-02-15 Nya latteglas

Bodum Canteen 20 clHittade dessa glas på rea.
20 cl är kanske lite litet för en latte. Man jag är ingen mjölkman…

2009-02-12 Har det slagit runt?

Man kan ju fundera. Köpt årskort på gym/hoppiskuttslälle och börjat med spinning o styrketräning. När kommer de vita männen med den bakåvända skjortan?

2009-02-09 Nya vitvaror på G

Hittade en lapp innanför dörren från hyresvärden idag. De vill byta ut vitvarorna i köket nästa vecka. Det säger man inte nej till:)

2009-02-08 Emilian har fått en ny kompis

QM Emilia o Mazzer Mini-ENu har äntligen kvarnen kommit hem o är på plats.
Måste flytta om lite i köket för att få plats med hoppern. Kaffehörnet o micron bytte plats.

2009-02-01 Ingen bra blindtestare…

WhiskyVar på en whiskyprovning i igår.
Vi fick prova 5 sorter utan att titta på flaskorna. Man skulle välja recension o whiskysort oberoende av varan. Det var inte helt lätt. Träffade bara en whisky o ingen recenstion. Jag kanske hade träffat någon recension om de hade varit på svenska isf engelska. Men det var dåligt hur som!

2009-01-26 Hur kul är Vista?

DIY-ComputerBar hem åtta kartonger idag.
Det är tänkt att bli en dator. På den tänkte jag köra svenskt Vista som OS! Hur kul är det på en skala? Bar hem en ny trådlös router på en gång. Så nu ska jag köra sladdlöst igen.

2009-01-25 Hur svårt är det egentligen?

EspressoDet är nästan som att börja om från början med den nya maskinen. Har kommit igång kaffekokandet men känner mig fortfarande som en novis med mjölkskummandet.

2009-01-15 Fish n Chips

Ikväll blåste det nordan o det var kallt att gå hem från jobbet.
Då är det lätt att slinka in o ta en öl o en bit mat när man sneddar över torget. Smakade bra. Fast det brukar ju det mesta göra där. Vart? Behöver ni gissa…

2009-01-09 Flyttgubbe

I helgen har jag blivit befodrad till flyttgubbe.
Bror ska flytta 12 kilometer…

2009-01-05 Det bidde en espressomaskin

Quick Mill Emilia DeluxeTog tåget till Sthlm idag för att titta på en espressomaskin.
Den såg så fin ut att jag köpte den o släpa den på tåget hem.

2009-01-02 Dator eller espressomaskin?

Nu måste jag bestämma mig snart. Kan ju inte köpa både och, eller…

2009-01-01 Gott Nytt År!

Hoppas det blir ett bra år i år oxo.

2008-12-30 Kolsyrat vatten

Bidde en sån där kolsyremaskin idag.
Nu slipper jag bära hem bubbelvatten o tillbaka returflaskor.

2008-12-29 Snygg espressomaskin

Kanske ska köpa en Speedster?
Eller ändå inte… Kostar €4.975 plus moms o frakt. Fast snygg är den.

2008-12-25 Godare mocka

Har provat en ny metod att göra kaffe i mockabryggare.
Man kokar upp vattnet i vattenkokaren innan man häller det i bryggaren.
Sedan är det bara ett sätte det på platten o koka.

2008-12-24 God Jul!

TomteIgår kom tommten o hälade på.
I år hade han med sig en dragspelande kollega. De bjöd på glögg, snaps o skumtomtar. Idag blev det sill med grynkaka o skicka med senap. Tomtegröten får vänta tills imorgon.

2008-12-20 Julledig

Då har man jobbat färdigt för i år då!
Nu är det bara att invänta tomtegröt o julskinka.

2008-12-11 First Edition

Mackmyra First EditionNu har jag fallit till föga och köpt Mackmyra First Edition. Den var lite snällare än mina egna fat.

2008-12-01 Första advent

Julen närmar sig med stormsteg!
Glöggen provad. Naturligtvis med pepparkakor o ädelost.

2008-11-14 Älg

Älgar finns i skogen.
Snart finns en kvarting in min frys!

2008-11-09 Jobbajobba

Mycket jobb är det.
Hunnit med några middagar o förbättrat tekniken vid mjölkskummining.

2008-10-26Whisky

WhiskyWhiskyförrådet påfyllt. Bidde inge öl o vin då den danska kronan är för dyr.
Blev några koppar kaffe i Götet. Så nu måste jag träna mjölkskummning.

2008-10-21 Smörrebröd

Köpenhamn kommer att besökas till helgen. Om nu vädret så tillåter.

2008-10-10 Det sista…

NäsetNu återstår bara minnet av Martins tid på jorden.
Urnsättningen blev äntligen gjort o lägenheten är såld.
Det blev en nostalgiskt tur runt byarna där han växte upp

2008-10-01 Flash

Nu har jag tittat en flashprogram som visar bilder. Ganska snyggt faktiskt.
Tumnaglarna blir inzoomade så det är inte helt perfekt.

2008-09-25 Höst

StorulvånNu är hösten här på både gott och ont
Luften är frisk o härlig när solen tittar fram. Lite av regnet och rusket kunde man väl avstå.
Har oxo åkt på höstens första förkylning.

2008-09-23 Whisky

Mackmyra Svensk WhiskyMackmyra Elegant ex-sherry nu fyllt. Får nu vila i fem långa år.
Får trösta mig med den whisky som ska hämtas i november.

2008-09-15 Richard Wright

Richard Wright, en av grundarna av Pink Floyd, gick ur tiden den 15 september 2008. Nu kan man sluta hoppas att det blir en återförening.

2008-09-10 Uppsnappat

Mackmyra Whisky har kollektionsprovning på Svanbacken i Delsbo den 4/10. Verkar tyvärr vara fullbokat.

2008-08-12 Ombyggnad

Nu håller jag på att bygga om larsz.se.
Känns skönt att slippa det webbaserade verktyget som webhotellet håller med. Tänkte lära mig lite html mm på köpet. Det kan ta en stund att få ordning på sidan då jag har en del att göra både på jobbet och privat. Det är bara att hålla ut.

2008-06-25 Nu börjar det bli nåt

Fast lite trött på SiteBuilder. Ska nog bli nåt mindre ”agomatiskt”. Vill ha egen layout! Använder den fortfarande mest till e-post.

2008-06-15 Somnat in

Martin JohanssonIdag somnade Martin Johansson in.
Det var både med sorg o lättnad. Nu slipper han lida mer.

2008-03-30 larsz.se

Nu har jag skaffar en egen domain
Kommer att använda den för e-post. Sedan får jag se hur det går med hemsidebyggeriet.