Hoppa till innehåll

Veckans ”Kajsa Warg”

PastaBaconPeanutsHittade ett paket bacon som närmar sig datumet i kylen. Sedan fanns det lite jordnötter kvar sedan helgen o en burk med böngroddar som jag aldrig kommit på vad jag ska använda till. Lite kul blandning, men man lär sig ju inte om det passar ihop förrän man provat.
Så här blev det för 2 stora eller 3 normala:
140g bacon
1 gul lök
ca 75g jordnötter
1 burk böngroddar
cayennepeppar
svartpeppar
spagetti (eller bavetti)
salt (i pastavattnet)

Sätt igång pastavattnet. Skär baconet i centimeterbreda strimlor o lägg dem i en kall teflonstekpanna. Sätt igång spisen på halvhetta och fördela ut baconet. Hacka löken i halvringar o lägg dem i stekpannan när baconet börja få lite färg. Nu borde det vara dags att hälla i salt och pasta i pastakastrullen. Skölj böngroddarna för att bli av med burksmaken. Skölj saltet av jordnötterna och hacka den grovt. När löken och baconet ser färdigt ut så häll i böngroddarna. Krydda och stek/koka ca 5 minuter till. Häll av pastan i ett durkslag. I med jordnötterna i stekpannan och rör runt. Klart!

Publicerat iRecept