Idag ville jag ha lite variation på tortellini al formaggio. Blir mest en tomatsås med lök till. Hittade lite fuskgrädde och mjölk i kylen och har ofta fryst hackad spenat i frysen så det vara bara o köra.
Blev ungefär så har för 2 stora portioner:
300g tortellini al formaggio
150g fryst hackad spenat
2 vitlöksklyftor
1 dl matlagningsgrädde
1,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
svart- o cayennepeppar
parmesanost
Koka tortellinin al dente i saltat vatten i en stor kastrull. Häll av vattnet och häll sedan tillbaka tortellinin i kastrullen. Koka upp grädde, mjölk, spenat o pressad vitlök i en kastrull. Krydda och låt det koka någon minut. Red av med majsenamjöl så det blir lite simmigare. Häll över såsen i tortellinikastrullen och låt det bli varm.
Servera med parmesanost o lite malen startpeppar.
Har du rökta musslor hemma så värm upp dem med i tortellinikastrullen.
Smarrigt värre!
Avnjöt måltiden på balkongen med en visslande koltrast en bit bort.
Helt perfekt 🙂
Tortellini con koltrast alltså! 😉