Hoppa till innehåll

Fisksoppa

Tänkte göra fiskgryta idag. Hade fryst hoki som låg och väntade i kylen. Normalt gör jag fiskgryta med purjo, tomatkross o timjan men då jag glömt köpa purjo så fick det bli lite Kajsa Varg. Hittade tomatsoppa o kokosmjölk i skåpet, morot o chili fanns i kylen. Gogglade lite för att så inspiration. Det fick bli en variant på Karibisk fisksoppa.
Fisksoppa1 röd lök, grovhackad
3 vitlöksklyftor, hackad
3 morötter, tärnad
1 färsk chilifrukt, finhackad
2,5 dl vatten
2 fiskbuljongtärning
1 burk tomatsoppa, ca 300g
1 burk kokosmjölk, 4 dl
400 g hoki, dela filéerna grovt
koriander, paprikapulver, salt, tabasco

Fräs lök, vitlök o de tärna morötterna tills de blir glansiga. Krydda med chili, 1 tsk koriander o 2 tsk paprikapulver och låt det fräsa ½ minut till. Häll i vatten och lägg i fiskbuljongtärningarna o låt det koka i 7-8 minuter. Morötterna ska börja mjukna lite. Nu är det dags för tomatsoppa, kokosmjölk och fisken. Låt det koka upp och sedan sjuda i 6-7 minuter eller tills fisken delar sig lite. Smaka av med salt o tabasco.

Publicerat iRecept

En kommentar

  1. Soppan blev inte lika god i matlådan. Blev någon bitter bismak 🙁

Kommentarer är stängda.