Skip to content

Morotsmuffins

Idag är det min tur att baka kaka i kakklubben på jobbet. Oftast är latmasken framme så det blir köpebröd från något kondis. Men nu blir det hembakt 🙂
Morotsmuffins2 1/2 dl vetemjöl + 1 3/4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
2 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 3/4 dl lättyoghurt
4 tsk smält smör
1 ägg
4-5 rivna morötter

Sätt ugnen på 200°C. Blanda 2 1/2 dl mjöl, socker, kryddor, bikarbonat och bakpulver. Vispa i en annan skål, ägg, smält smör och yoghurt. Gör ett hål i mitten av mjölblandningen, vispa ner yoghurtblandningen. Rör även ner de rivna morötterna (lite i taget, allt kanske inte behövs beroende på morötternas storlek). Rör ner mer mjöl tills det liknar en muffinssmet.
Häll smeten i formar, och grädda i 20-25 min.

Published inRecept