Hoppa till innehåll

Tranor vid Asköviken

Tranor AskövikenDå vädret var bra i går kväll så slutade jag lite tidigare, köpte med mig macka o drickyoghurt, och åkte ut till Asköviken för att titta vad som hänt sedan i våras. Vid ”spången” var det omöjligt att se något då gräset var allt för högt. Men man hörde både gäss o tranor. Gick till ”rastis” och åt min matsäck. Där varm o skönt och man såg gäss o tranor ganska bra. Var troligtvis grågäss, men det kunde like gärna vara sädgäss. Ser inte riktigt skillnaden på dem lite hål. Ett gäng tofsvipor drog oxo förbi. Men någon havsörn syndes in till. Jag fick nöja mig men kärrhök o ormvråk. Gässen blev lite oroliga ett tag, så örnen kan ha varit i grannskapet. På tillbakavägen till bilen blev jag rejält myggbiten. De små krabaterna hade inte gett sig för säsongen 🙁

Publicerat iFotoVara ute