Vi gjorde en trevlig förrätt med pilgrimsmusslor detta nyår.
Ingredienser för 6 personer:
18 pilgrimsmusslor
400 g machesallad
1 röd chilifrukt
6 tomater
3 avokadon
3 msk citronjuice
2 msk olivolja
1 kruka koriander
1 dl gräslök
Kärna ur tomat o skala avokado o hacka dem ganska grovt. Kärna ur o hacka chilifrukten fint. Hacka koriander o gräs. Blanda dessa ingredienser Häll sedan citronjuice och olivoljan över salladen.
Lägg upp machesalladen i botten på en portionsskål. Det funkar som synes med en tallrik också. Lägg tomat o avokadoblandningen ovanpå. Halstra/stek pilgrimsmusslor ca 2 min på varje sida. De ska fortfarande vara lite rå inuti.
Servera.
Vi drack champange till med det fungerar lika bra med vitt vin.
Tex Pierre Sparr Pinot Gris Réserve