La pasta dal frigorifero

Två recept inspirerat av tv-programmet ”Här är ditt kylskåp”. Det blir lätt så när jag har en del mat kvar i kylen efter helgen, eller bara att köpt hem den då något såg gott ut.

Pasta med kabanosse o zucchini
Pasta med kabanosse o zucchiniTill 2 portioner:
200g pasta
1 kabanosse eller annan kryddig korv
ca ½ zucchini
½ rödlök
5 g torkade trattkantareller, krossade
1 dl matlagningsgrädde
ca 2 dl pastavatten
timjan
salt, svartpeppar
Koka upp pastavattnet o koka pastan al dente. Jag använde Girandole Torsades o den blir himla lätt överkokt, så koka den lite nätt. Slanta kabanossen o skiva rödlöken. Fräs dem i en teflonpanna med ytterst lite olja, kabanosse svettas ur sig en del olja när den blir het. Tillsätt grädde, vatten o trattisarna. Låt koka i 2-3 min. Tillsätt zucchinin o timjan. Låt koka tills zucchinin blir mjuk, ca 5 min: Krydda. Blanda i den avrunna pastan o låt det bli varmt.

Pasta med blomkål o bacon
Pasta med blomkål o baconTill 3 protioner:
300g pasta
200g bacon
½ blomkålshuvud
1 röd lök
2 dl matlagningsgrädde
ca 2 dl pastavatten
rosmarin
svartpeppar
Dela blomkolen i små boketter. Koka upp vatten o förkoka blomkolen i 3-4 minuter. Koka upp pastavattnet o koka pastan al dente. Skär baconet i centimeterbreda strimlor. Lägg dem i en kall o torr teflonpanna. Stek dem sedan på medelvärme tills de tar färg, tillsätt rädlöken mot slutet. Häll i grädde o vatten o låt koka upp. Tillsätt blomkålen o rosmarin. Låt koka tills blomkålen är mjuk. Krydda med svartpepper. Tänk på att baconet är salt, så salta bara om du gillar salt. Blanda ner den avrunna pastan. Servera

This entry was posted in Recept and tagged .

Kommentarer inaktiverade.