Hoppa till innehåll

La pasta dal frigorifero

Två recept inspirerat av tv-programmet ”Här är ditt kylskåp”. Det blir lätt så när jag har en del mat kvar i kylen efter helgen, eller bara att köpt hem den då något såg gott ut.

Pasta med kabanosse o zucchini
Pasta med kabanosse o zucchiniTill 2 portioner:
200g pasta
1 kabanosse eller annan kryddig korv
ca ½ zucchini
½ rödlök
5 g torkade trattkantareller, krossade
1 dl matlagningsgrädde
ca 2 dl pastavatten
timjan
salt, svartpeppar
Koka upp pastavattnet o koka pastan al dente. Jag använde Girandole Torsades o den blir himla lätt överkokt, så koka den lite nätt. Slanta kabanossen o skiva rödlöken. Fräs dem i en teflonpanna med ytterst lite olja, kabanosse svettas ur sig en del olja när den blir het. Tillsätt grädde, vatten o trattisarna. Låt koka i 2-3 min. Tillsätt zucchinin o timjan. Låt koka tills zucchinin blir mjuk, ca 5 min: Krydda. Blanda i den avrunna pastan o låt det bli varmt.

Pasta med blomkål o bacon
Pasta med blomkål o baconTill 3 protioner:
300g pasta
200g bacon
½ blomkålshuvud
1 röd lök
2 dl matlagningsgrädde
ca 2 dl pastavatten
rosmarin
svartpeppar
Dela blomkolen i små boketter. Koka upp vatten o förkoka blomkolen i 3-4 minuter. Koka upp pastavattnet o koka pastan al dente. Skär baconet i centimeterbreda strimlor. Lägg dem i en kall o torr teflonpanna. Stek dem sedan på medelvärme tills de tar färg, tillsätt rädlöken mot slutet. Häll i grädde o vatten o låt koka upp. Tillsätt blomkålen o rosmarin. Låt koka tills blomkålen är mjuk. Krydda med svartpepper. Tänk på att baconet är salt, så salta bara om du gillar salt. Blanda ner den avrunna pastan. Servera

Publicerat iRecept