Hoppa till innehåll

Spagetti con pollo e peperoni

Idag kom jag äntligen för mig att göra nåt mer avancerat än en variant på makaroner o mikrade färdigköttbullar till vardagsmiddag. Och det tog knappt längre än att koka pastan. Till två Z-portitioner, alltså tre vanliga portitioner, behövs det här:Spagetti con pollo e peperoni
300 g spagetti
2 kycklingfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor röd paprika
400 g krossad tomat
1 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
basilika, salt, peppar o cayenne
ca 1,5 dl vatten från pastakoket
Börja med att sätta ingång pastavattnet. Koka upp i 2,5 l vatten i en stor kastrull. Skär kycklingen i strimlor, dela de längre bitarna på mitten. Skiva löken o vitlök. Fräs kyckling o lök i en stor teflonpanna. Nu borde pastavattnet kokat upp så det är dax att börja koka spagettin. När löken börjat ta färg så häll i tomatkrosset, vatten o buljongtärningen. Låt koka i 7-8 minuter. Under tiden kan paprikan skäras i grova tärningar. Krydda såsen med ca 1 msk torr basilika, färsk är godare. Lägg i den skurna paprikan o låt koka 2-3 minuter. Krydda 1 krm cayennepeppar, salta o peppar. När pastan kokat färdigt så börja med att spara ca 1,5 dl vatten i en kopp. Häll resten i ett durkslag. När spagettin runnit av så häller du den i stekpanna o rör om det hela. Använd lite av pastavattnet så det blir en lite simmigare konsistens. Servera i djupa tallrikar. Riv gärna lite parmesanost över.

Publicerat iRecept