Skip to content

Pilgrimsmusslor

Pilgrimsmusslor Vi gjorde en trevlig förrätt med pilgrimsmusslor detta nyår.

Ingredienser för 6 personer:
18 pilgrimsmusslor
400 g machesallad
1 röd chilifrukt
6 tomater
3 avokadon
3 msk citronjuice
2 msk olivolja
1 kruka koriander
1 dl gräslök

Kärna ur tomat o skala avokado o hacka dem ganska grovt. Kärna ur o hacka chilifrukten fint. Hacka koriander o gräs. Blanda dessa ingredienser Häll sedan citronjuice och olivoljan över salladen.

Lägg upp machesalladen i botten på en portionsskål. Det funkar som synes med en tallrik också. Lägg tomat o avokadoblandningen ovanpå. Halstra/stek pilgrimsmusslor ca 2 min på varje sida. De ska fortfarande vara lite rå inuti.
Servera.

Vi drack champange till med det fungerar lika bra med vitt vin.
Tex Pierre Sparr Pinot Gris Réserve

Published inRecept