Julsnaps på gång

SnapsSnaps till risgrynsgröt!
Blev tipsar om kanelsnaps till risgrynsgröt på en whiskyprovning för några veckor sedan. Så jag bestämde mig för att prova det.

Receptet var enkelt oxo: Lös upp ½ dl socker i 70 cl sprit och stoppa i 4-5 kanelstänger. Lagra i minst en månad.

När jag ändå var på gång så tänkte jag göra lite fler sorter på en gång. Pepparkakssnaps låter roligt, sedan blev det lingon o blåbär. Så jag gick till systemet en fredag kväll och handlade 3 flaskor renat. 😯

Recept på pepparkakssnaps var svårare att hitta. Letade upp ett recept på pepparkaka och googlade lite och kom fram till följande recept: Lös upp ½ dl socker i 70 cl sprit. Stoppa 2-3 kanelstänger, 20 kryddnejlikor, 20 kumminfrön och en bit färsk ingefära. Smaka av efter 2-3 veckor.

Blåbärssnapsen är än så länge bara i 1,5 dl blåbär och sprit i en 35 cl flaska. Tänkte sockra lite sedan om det behövs.

Lingonsnapsrecpetet: Lös upp 2 msk socker i 35 cl sprit (allt som blev över användes) och 1,5 dl lingon. Både blåbärs- och lingonsnapsen lagras i 2-4 veckor.

This entry was posted in Recept and tagged .

4 kommentarer till Julsnaps på gång

  1. Leffe skriver:

    Intressant! ;o) Så du räknar med att hålla låg profil (sängläge) på juldagen då…?

    Spara blåbärssnapsen till Vasaloppet.

  2. Lars Z skriver:

    Efter 4 veckor så var pepparkakssnapsen klar.
    Den smakar o luktar pepparkaka 🙂
    De andra snpasarna får dra ett tag till.

  3. Lars Z skriver:

    Nu har de andra tre snapsarna lagrats färdigt.
    Kanelsnapsen skulle kanske lagrats ett tag till. Men vill ju ha den til jul. Lingonsnapsen är god men blåbärssnapsen har dragit för länge. Ska prova att sockra den och späda ut den lite.

  4. Lars Z skriver:

    Gjorde dessa snapsar i år oxo.
    Snapsen blev lite väl söt, så i år använder jag 1 tsk socker till pepparkaks- o kanelsnapsen.
    Till lingonsnapsen hade jag 1 msk socker. De frysta lingonen var mycket lättare att få ner i flaskan än de som var tinade…